Niet racen maar feesten in Overvecht

Verkeersongeval in Overvecht
Verkeersongeval in Overvecht © Sem van der Wal
UTRECHT - Bewoners van Overvecht zijn volgens de SP in Utrecht helemaal klaar met hardrijders. Uit protest is er aanstaande zondag een buurtfeest om aandacht te vragen voor de verkeersonveiligheid in de wijk. De bewoners willen maatregelen.
In de wijk gebeuren regelmatig ongelukken. In februari kwam een 16-jarige jongen om het leven, hij werd op zijn scooter geschept door een automobilist. Buurtbewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid. Ries van Dijk bijvoorbeeld. Hij zegt: "'Straks is het een van mijn kleinkinderen op weg naar de speeltuin. Ik durf ze er niet alleen naartoe te laten gaan."
Wethouder Lot van Hooijdonck krijgt tijdens het feest handtekeningen overhandigd. Buurtbewoners willen een zebrapad naar een speeltuin en flitspalen om de hardrijders aan banden te leggen. Volgens SP-raadslid Ruurt Wiegant is het onbegrijpelijk dat de gemeente wel miljoenen uittrekt om van de Kardinaal de Jongweg een tweebaansweg te maken, maar geen plannen heeft om de wegen in Overvecht veilig te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.