RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist in hoger beroep 7 maanden cel tegen Nabil B. vanwege wapenbezit

UTRECHT - Kroongetuige Nabil B. uit Utrecht heeft in hoger beroep zeven maanden cel tegen zich horen eisen vanwege wapenbezit. Hij droeg de wapens toen hij vorig jaar januari werd opgepakt.

De rechtbank legde B. vorig jaar negen maanden cel op. B. was het niet eens met die straf en ging in hoger beroep.

MOCRO-OORLOG

B. werd bekend als de kroongetuige in het onderzoek naar de Mocro-oorlog. Hij legde een reeks verklaringen af over liquidaties. Hij wees bijvoorbeeld Ridouan Taghi aan als opdrachtgever van liquidaties. Taghi staat sindsdien op een internationale opsporingslijst.

Kort nadat hij die verklaringen aflegde, werd B. zijn broer Redouan doodgeschoten in Amsterdam. Voor die liquidatie zitten twee mensen vast. Eťn van hen, Shurandy S., heeft bekend dat hij Redouan doodschoot. Hij wist naar eigen zeggen niet dat het ging om de broer van de kroongetuige.

VERGISMOORD

Morgen moet B. opnieuw voor de rechter verschijnen. Dan gaat het om zijn mogelijke betrokkenheid bij de 'vergismoord' op Hakim Changachi in Utrecht. B. zou die liquidatie hebben voorbereid.

Het was ook deze 'vergismoord' die ervoor zorgde dat B. een deal sloot met justitie. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat hij werd bedreigd †en omdat hij wroeging had.

Het Parool schrijft dat B. zich twee dagen na de vergismoord, op 14 januari 2017, liet oppakken in Amsterdam. Hij tipte zelf de politie dat hij gewapend rondliep in het centrum van Amsterdam, zodat ze hem zouden arresteren. Eenmaal opgepakt sloot hij een deal met justitie en legde hij verklaringen af over meerdere liquidaties.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht