RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor veroorzaken dodelijk ongeluk Cabauw

CABAUW - De 25-jarige man die in 2016 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Cabauw, is veroordeeld tot acht maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Bij het ongeluk kwam de 18-jarige Angelique van Werkhooven om het leven.

De rechtbank vindt dat de man schuldig is aan het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. Hij reed die nacht twee keer zo hard als is toegestaan, terwijl het regende en donker was. Ook had de man†amfetamine gebruikt en waren de banden van zijn auto versleten.

Volgens de rechtbank is de familie onherstelbaar leed toegebracht. Ook was het ongeluk traumatisch voor de andere inzittenden van de auto. Naast dat de man een celstraf krijgt, mag hij ook een jaar lang niet meer autorijden.

IN DE SLOOT
Het ongeluk gebeurde twee jaar geleden op de Lopikerweg West. In een bocht verloor de man de macht over het stuur. De auto belandde vervolgens ondersteboven in een sloot. In totaal zaten er vier mensen in de auto. De 18-jarige vrouw overleefde als enige het ongeluk niet.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 12 maanden geŽist, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De straf van de rechtbank valt iets lager uit omdat de zaak lang op zich liet wachten. Ook is er rekening mee gehouden dat het gaat om een relatief jonge verdachte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -