Rijkswaterstaat: droogte neemt af

© PetersHotnews.nl
PROVINCIE UTRECHT - De extreme droogte waar Nederland deze zomer mee te maken heeft gehad, neemt langzaam af. Dat blijkt uit de nieuwste droogtemonitor van Rijkswaterstaat.
In verschillende gemeenten in onze regio stonden gisteren de straten blank. Maar in het midden, zuiden en oosten van het land is het watertekort nog steeds erg groot, waar bijvoorbeeld de scheepvaart en natuurbeheerders veel last van hebben.
Ook in het oosten van de provincie Utrecht is nog nauwelijks regen gevallen. Volgens boswachter Maarten den Hartigh is ook dit dorre grasland voor verschillende soorten beestjes juist fijn, vertelt hij op het Landgoed De Wulperhorst in Zeist. "Ik heb hier zojuist een wespspin gevonden. Een fantastische, grote spin, een van de grootste van Nederland, met grote gele strepen erop. Dat is echt zo'n typische spinnensoort die je in dit soort ruige graslanden tegenkomt."
Dat was waarschijnlijk niet zo geweest als hier alles in het voorjaar was plat gemaaid. "De plekken die wij hebben laten staan, dat waren juist de plekken waar nog insecten, vlinders, bijen en vogels konden rondvliegen en leven." Volgens Het Utrechts Landschap is variatie daarom essentieel om de natuur weerbaar te houden in tijden van droogte.
Boswachter in het droge gras bij Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.