Utrecht in gesprek met netbeheerder Stedin

© Stedin
UTRECHT - Wethouder Lot van Hooijdonk gaat in gesprek met Stedin over het aansluiten van zonnepanelen van bewonerscollectieven. Dat beloofde het college vandaag tijdens het vragenuur van de Utrechtse gemeenteraad.
Eerder deze week bleek dat netbeheerder burgerinitiatieven frustreert door afspraken niet na te komen. Het gaat dan om het aansluiten van zonnepanelen op het stroomnet of het plaatsen van energiemeters.
Tegen RTV Utrecht gaf Stedin al toe dat ze inderdaad fouten hebben gemaakt bij dergelijke projecten. De netbeheerder wijt de problemen aan een groot aanbod aan dergelijke projecten en een beperkte hoeveelheid monteurs.
Ook zei Stedin dat er in het geval van het project in de Zeeheldenbuurt sprake was van miscommunicatie, waardoor de monteur geen opdracht had gekregen om de meter te plaatsen. Tegen de wethouder heeft Stedin dit nogmaals bevestigd. Toch wil Van Hooijdonk verder in gesprek met de netbeheerder over het serviceniveau met betrekking tot buurtinitiatieven voor zonne-energie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.