Utrechtse raad vergadert op bedrijventerrein vanwege renovatie stadhuis

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad vergadert sinds deze week niet meer in het oude stadhuis aan de Oudegracht in de binnenstad. In plaats daarvan wordt de gemeentepolitiek tijdelijk besproken vanaf een bedrijventerrein aan de rand van de stad. Het oude stadhuis wordt namelijk verbouwd.
Het stadhuis in de binnenstad staat in de steigers voor een grote opknapbeurt. De komende tijd worden onder meer het dak en de goten vernieuwd. Ook wordt metselwerk gerenoveerd, krijgt het pand een nieuw likje verf, wordt de boel beter geïsoleerd en wordt aan de binnenkant van alles opgeknapt.
Raad Utrecht vergadert tijdelijk op bedrijventerrein vanwege renovatie stadhuis

LEK ALS EEN MANDJE

"Het was zo lek als een mandje. En de energieprestaties waren ongelooflijk slecht dus het moest een keer gebeuren", zegt Tim Schippers van de SP.
"Het wordt ook een stuk duurzamer gemaakt en er wordt asbest uitgehaald", weet Gertjan te Hoonte van de VVD. "Dus er moet ook echt veel gebeuren en tijdens die periode van verbouwingen konden we niet blijven zitten."

KAMPEREN

De raad is daarom tijdelijk uitgeweken naar een kantorenpand op bedrijventerrein Rijnsweerd. Ver weggestopt, op de vijfde etage, leidt een smalle gang naar de tijdelijke raadszaal. "Het is een soort veredeld kamperen", zegt Schippers. "Maar het is maar voor een tijdje."
Alle fracties hebben een plekje toegewezen gekregen in het pand zodat het werk gewoon door kan gaan. En de zaal heeft dezelfde indeling als de raadszaal in het stadhuis. "Het ziet er heel vertrouwd uit, qua opstelling", zegt Te Hoonte. "Iedereen heeft z'n plek. En ik denk dat we het hier wel een jaartje gaan volhouden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.