Holland Opera mag uil gebruiken in voorstelling

© Pixabay
UTRECHT - Holland Opera blijft gebruik maken van een uil in de voorstelling Zauberflöte Requiem in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.
De roofvogel speelt een belangrijke rol in de voorstelling, maar overleed maandagochtend. Volgens een woordvoerder van Holland Opera bleek uit onderzoek door een gespecialiseerde arts dat het dier een chronische aandoening had. Inmiddels is een vervangende uil gevonden die bij de komende voorstellingen zal vliegen.

RAADSVRAGEN

De Partij van de Dieren vroeg naar aanleiding van het overlijden, of het stadsbestuur op de hoogte was van het gebruik van de roofvogel. Een meerderheid van de Utrechtse raad is tegenstander van het gebruik van dieren bij evenementen.
Wethouder Cees Diepeveen gaf aan dat de gemeente dat niet wist, maar dat ze dat ook niet hoefden te weten. Er was geen aparte vergunning nodig voor het gebruik van de uil. Wel is ook het college tegenstander van het gebruik van dieren bij evenementen.
De wethouder zegt dat Holland Opera heeft toegezegd in de toekomst zich te zullen beraden op het gebruik van roofvogels in hun voorstellingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.