RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpeilen bijna op orde, maar tijdelijke pompen blijven draaien

PROVINCIE UTRECHT - Na de heftige regen van de afgelopen dagen zijn de waterpeilen bijna weer op normaal niveau. Dat meldt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

"Gezien de weersverwachting, waarin weinig regen wordt voorspeld, is de verwachting dat dit weekeinde alle waterpeilen weer op orde zijn", aldus het waterschap.

Anderhalve week geleden meldde het waterschap dat de tijdelijke pompen nog zeker een maand zouden draaien. Dat blijft ook zo, legt een woordvoerder van het waterschap uit: "We hebben een wat bizarre situatie gehad de afgelopen dagen: in het westen van ons gebied, rondom Woerden, is juist heel veel†regen gevallen dus daar staan pompen te draaien om het water richting zee te krijgen."

Hij vervolgt: "Maar in het oosten van het land is niet zo heel veel gevallen, en daarbij komt ook nog dat de Lek nog steeds laag staat, dus daar hebben we nog steeds pompen nodig om water binnen te laten."

Een boswachter van het Utrechts Landschap sprak onlangs nog van een horrorzomer. Hij doelde daarmee op de extreme droogte en de gevolgen daarvan voor de natuur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -