Graffitispuiter 'Fame' toch vervolgd

© RTV Utrecht
UTRECHT - De graffitispuiter die deels verantwoordelijk is voor de tag 'Fame' in de stad Utrecht wordt toch vervolgd. Dat schrijft burgemeester Jan van Zanen in een brief aan de raad.
Eerder werd de indruk gewekt dat de man geen straf zou krijgen. Dat gebeurde nadat de VVD tijdens het vragenuur had gevraagd of de man een straf heeft gekregen. Burgemeester Van Zanen antwoordde daarop dat de man alleen een zogenoemde STOP-maatregel opgelegd heeft gekregen.
In de brief erkent de burgemeester dat er uit zijn antwoord misverstanden konden ontstaan. Hij benadrukt echter dat het onderzoek nog gaande is en vervolging zal plaastvinden.

OPNIEUW GEPAKT

Het STOP-gesprek heeft wel plaatsgevonden, aldus de burgemeester. "Daarin is hem verteld dat hij voor veel overlast en schade zorgt en op moet houden met graffiti spuiten."
In dat gesprek is hem gezegd, zo staat in de brief, dat als hij opnieuw graffiti zou gaan spuiten, het onderzoek zou worden voortgezet. Aangezien in de stad opnieuw 'Fame-tags' zijn verschenen is het onderzoek dus wel weer opgestart en de man wordt dus vervolgd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.