Bloemistenechtpaar uit Leersum vrijgelaten uit Turkse cel

© Google Streetview
LEERSUM - John en Henny Achterberg uit Leersum zijn vrijgelaten uit de Turkse gevangenis. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens een woordvoerder van het ministerie zitten de twee nog wel in Turkije. De hoop is dat ze zo snel mogelijk terug naar Nederland kunnen.
Burgemeester Frits Naafs reageert opgelucht. "Fijn dat ze terug kunnen komen naar Nederland", laat hij weten. "Het is belangrijk dat ze herenigd kunnen worden met hun kinderen en familieleden."
Naafs heeft het stel nog niet gesproken, maar wil contact leggen als ze thuis zijn. "Ik kan me voorstellen dat ze eerst even rustig op adem willen komen."

MISCOMMUNICATIE

Het stel zat sinds half augustus vast nadat ze waren aangehouden op de luchthaven van Istanbul. Waarom ze werden aangehouden, is altijd onbekend gebleven. Een bekende van het echtpaar zei dat er sprake was van 'miscommunicatie'. Verder wilden vrienden en familie er niet op ingaan.
Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde er niets over kwijt. "Het ligt gevoelig", zei een woordvoerder. "In verband met de privacywetgeving kunnen we er verder niets over zeggen."
Het echtpaar, dat een bloemenzaak heeft in Leersum, was op vakantie in Turkije. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.