Celstraf voor vrouw die tal van mensen oplichtte en verkrachting verzon

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Een vrouw die meerdere bedrijven en personen oplichtte en een verkrachting verzon, moet de gevangenis in. De rechtbank legde haar vandaag zes maanden cel op, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
De vrouw deed eind 2015 aangifte tegen een man die haar onderdak had geboden in zijn huis in Baarn. Ze vertelde de politie dat de man haar had bedreigd met een mes en dat hij haar vervolgens had verkracht. Naar aanleiding van de aangifte, werd de man midden in de nacht van zijn bed gelicht door een arrestatieteam.
Maar het verhaal bleek verzonnen. Zo was de vrouw helemaal niet in de woning op het moment dat ze naar eigen zeggen verkracht werd. Ook andere onderdelen van haar verklaring bleken niet te kloppen, terwijl de verklaring van de man wel klopte.

OPLICHTING

Volgens de rechtbank heeft de vrouw daarnaast meerdere mensen en bedrijven opgelicht. Zo ging ze onder een valse naam naar verschillende kapsalons in Laren en Blaricum, zonder te betalen. Toen de eigenaresse van één van de salons haar daarop aansprak, verkocht de oplichtster haar een trap.
Ook bestelde de vrouw allerlei spullen met de creditcard van twee anderen en tankte ze meerdere keren zonder te betalen. Ook haar eigen familie werd niet ontzien. Zo heeft de vrouw de auto en autopapieren van haar broer gestolen en de auto op haar eigen naam laten zetten. Vervolgens verkocht ze het voertuig.

TAL VAN SLACHTOFFERS

De rechtbank oordeelt dat de 30-jarige vrouw nergens voor terug lijkt te deinzen om haar zin te krijgen. In een korte tijd wist ze tal van slachtoffers te maken. In 2017 werd de vrouw al meerdere keren veroordeeld tot taakstraffen van in totaal 270 uur.
Haar advocaat vroeg de rechtbank rekening te houden met haar persoonlijke omstandigheden. De vrouw heeft een verblijfstitel en een veroordeling zou er voor kunnen zorgen dat ze wordt teruggestuurd naar Turkije. Volgens haar advocaat heeft de vrouw daar niets. Hij vroeg daarom alleen een voorwaardelijke straf op te leggen.
De rechtbank stelt dat het niet aan de strafrechter is om te oordelen over de verblijfsstatus van de vrouw. Ook is volgens de rechtbank niet genoeg onderbouwd dat een veroordeling kan leiden tot uitzetting naar Turkije.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.