RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijfheerenlanden-vlog: maak kennis met Leerdam

1/2
VIJFHEERENLANDEN - Op 1 januari fuseren de gemeenten Vianen, Leerdam en Zederik. Samen vormen zij de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Deze week staat RTV Utrecht in het teken van deze nieuwe gemeente, die nu nog voor een deel in Zuid-Holland ligt. Op radio, televisie en internet kunt u kennis maken met het nieuwe Utrechtse grondgebied.

Verslaggever Caroline Geijsman is de nieuwe gemeente ingetrokken met haar vlogcamera. Iedere dag maken we kennis met nieuwe dorpen en steden. Vandaag een verslag van het bezoek aan Leerdam. Wat is er allemaal te zien en te doen?

Leerdam heeft natuurlijk het Nationaal Glasmuseum met de Glasblazerij waar je nog iedere dag kunt zien hoe glas geblazen wordt. Maar er is meer. Leerdam heeft ook het enige Bridgemuseum ter wereld. Bijzondere vissen zijn te zien in de AquaZoo en de mooie rivier de Linge loopt langs de stad.

Bekijk hier de vlog en maak kennis met Leerdam!


Deze week besteedt RTV Utrecht extra aandacht aan de komst van 35.000 nieuwe inwoners van onze provincie. Verslaggever Caroline Geijsman maakt reportages en vlogs in het nieuwe gebied. Alle verhalen komen samen op deze pagina.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -