RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OV-stakingen voorbij: cao-akkoord streekvervoer

PROVINCIE UTRECHT - Buschauffeurs in het streekvervoer krijgen een gemiddelde loonsverhoging van 3 procent per jaar. Ook zijn er afspraken over extra pauzes, om de werkdruk te verminderen. Dat staat in de nieuwe cao Streekvervoer, die is aangenomen door een meerderheid van de FNV-leden.

Dat heeft de FNV vandaag bekend gemaakt. De cao heeft een looptijd van 2,5 jaar, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018. 59,9 procent van de FNV-leden die in het streekvervoer werken stemden voor het in juli bereikte onderhandelingsresultaat. 37,7 procent was tegen, 2,4 procent van de stemmen was onthouding of ongeldig.

De cao geldt voor 12.000 werknemers. In het streekvervoer werd eerder dit jaar herhaaldelijk gestaakt.†Daardoor lag†het streekvervoer in de regio de†afgelopen maanden lag meerdere malen plat.

"Dit was een spannend traject", aldus eerste onderhandelaar Peter Wiechmann van FNV Streekvervoer. "Natuurlijk in de eerste plaats omdat er massaal en succesvol actie is gevoerd door onze leden. Maar vervolgens omdat niet iedereen vond dat dit resultaat voldoende was. We blijven in gesprek met iedereen, zeker ook met de mensen die twijfelen of tegen zijn."

Eigenlijk zou de uitslag van de stemming onder de 8000 FNV-leden over de cao begin augustus bekend zijn, maar het stemmen moest over omdat er iets fout was gegaan bij het versturen van de stemformulieren. Door een technische oorzaak had een deel van de leden geen mail of brief gekregen. Niet alle leden kregen daardoor de uitnodiging om te stemmen. De vakbond stuurde daarop aan alle leden een stembiljet met een antwoordenvelop in de brievenbus en de oproep tot 30 augustus hun stem uit te brengen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -