Renovatie Paleis Soestdijk volgend jaar van start

© Caspar Huurdeman
BAARN - De nieuwe eigenaar van Paleis Soestdijk wil zo snel mogelijk beginnen met de renovatie. Nog voor het einde van volgend jaar moet er een begin zijn gemaakt met het werk, laat de gemeente Baarn weten.
De Meijer Bergman Erfgoed Groep (MBE) kocht het paleis vorig jaar voor 1,7 miljoen euro en wil er onder meer een hotel en evenementencentrum voor het Nederlandse bedrijfsleven maken. Ook komt er ruimte voor innovatieve projecten.

BESTEMMINGSPLAN

Voordat de renovatie kan beginnen, is een nieuw bestemmingsplan nodig. De komende tijd wordt een beginnetje gemaakt met het nemen van alle benodigde stappen. Daarvoor gaan de betrokken partijen, zoals bijvoorbeeld de gemeente Baarn, de provincie, de Meijer Bergman Erfgoed Groep en omwonenden, met elkaar om tafel. 
De gemeente Baarn zegt het belangrijk te vinden dat omwonenden en belangengroepen worden gehoord bij het proces. Om die reden wordt ook Soest betrokken bij de plannen, omdat wat er met het paleis gebeurt, ook invloed heeft op de inwoners van die gemeente.

AMSTERDAMSESTRAATWEG

Er komt verder een aparte werkgroep die gaat kijken naar de Amsterdamsestraatweg. Deze weg ligt in de buurt van het paleis, de tuinen en het marechausseeterrein. Op het terrein zijn woningen gepland.
De gemeente Baarn laat weten dat er gezocht wordt naar een oplossing. "Een goede oversteek bevordert de samenhang van de terreinen van Soestdijk aan weerszijden van de weg en verbindt ook het paleispark met het Baarnsche Bos." Eenvoudig zal het niet worden, want de Amsterdamsestraatweg (N221) is een veel gebruikte doorgaande weg. De provincie heeft toegezegd actief mee te zullen denken, zegt Baarn.
Op 19 september is er een informatiebijeenkomst voor raadsleden. Zij worden dan bijgepraat over de stand van zaken van het project.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.