Lili en Howick zijn terecht en mogen in Nederland blijven

© ANP
AMERSFOORT - De Amersfoortse tieners Lili (12) en Howick (13) mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Harbers (VVD) heeft zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt om van de regels af te wijken, zodat de kinderen niet worden uitgezet naar Armenië.
"Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd. De staatssecretaris heeft daarom, alles overwegend, besloten dat de kinderen in Nederland mogen blijven", aldus het ministerie eerder vandaag.
Of moeder Armina nu, bijvoorbeeld onder het mom van gezinshereniging, alsnog weer naar Nederland kan komen, is onduidelijk. Het ministerie wil hierover inhoudelijk niets zeggen.

GEVONDEN

Het was een hectische dag voor de twee Amersfoortse kinderen. Op de dag dat ze eigenlijk zouden vertrekken, verdwenen ze vannacht uit het huis van hun grootouders in Wijchen. Na een zoektocht werden ze door agenten ook weer aangetroffen in Wijchen.
Waar de kinderen precies zijn gevonden wil de politie niet zeggen. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun voogd.
De politie had vanochtend nog de hulp van burgers ingeroepen in de zoektocht naar Lili en Howick. De politie maakte zich zorgen over de veiligheid en het welzijn van de kinderen van twaalf en dertien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.