RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat Lili en Howick: "Blij dat Harbers tot inkeer is gekomen"

AMERSFOORT - De advocate van Lili en Howick vindt het fantastisch nieuws dat de kinderen in Nederland mogen blijven. De kinderen zijn inmiddels ook terecht nadat ze urenlang vermist waren omdat ze waren weggelopen.

"Fantastisch nieuws dat Lili en Howick in Nederland mogen blijven. We zijn heel blij dat staatssecretaris Mark
Harbers van Justitie en Veiligheid tot inkeer is gekomen en heeft besloten dat de kinderen niet uitgeleverd worden aan ArmeniŽ", aldus Patricia Scholtes.†

Of moeder Armina†nu, bijvoorbeeld onder het mom van gezinshereniging, alsnog weer naar ons land kan komen, is onduidelijk. Het ministerie wil hierover inhoudelijk niets zeggen.

POLITIEK
Ook in de Tweede Kamer overheerst opluchting over het nieuws dat de Armeense kinderen toch in Nederland mogen blijven. Het besluit van staatssecretaris Mark Harbers kan bijna Kamerbreed op instemming rekenen.

"Eindelijk! De boodschap die heel Nederland al dagen roept, is overgekomen. "Lili en Howick blijven thuis", zegt†GroenLinks-leider Jesse Klaver. "Toch nog een hart'', aldus Kamerlid Corrie van Brenk van 50PLUS.

COALITIE
Ook bij de coalitiepartijen vindt de staatssecretaris steun. D66-leider Alexander Pechtold is eveneens verheugd. "Het welzijn van de kinderen dreigde vandaag in gevaar te raken, dat staat uiteindelijk voorop.''


JoŽl Voordewind, kamerlid voor regeringspartij ChristenUnie, reageerde zeer opgelucht.


CDA-Kamerlid Michel Rog is blij dat de staatssecretaris alsnog zijn discretionaire bevoegdheid heeft gebruikt. "Soms moet je zacht zijn!", zegt hij.

Daarmee refereert hij aan de uitspraak van premier Rutte gisteren. Hij zei over het besluit dat Howick en Lili zouden worden uitgezet juist dat je soms hard moet zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -