Overvecht strijdt voor betere verkeersveiligheid

© SP Utrecht
UTRECHT - Bewoners van Overvecht zijn volgens de SP in Utrecht helemaal klaar met hardrijders. Uit protest is er vandaag een buurtfeest georganiseerd om aandacht te vragen voor de verkeersonveiligheid in de wijk. De bewoners willen maatregelen.
In de wijk gebeuren regelmatig ongelukken. In februari kwam een 16-jarige jongen om het leven, hij werd op zijn scooter geschept door een automobilist. Buurtbewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid. Ries van Dijk bijvoorbeeld. Hij zegt: "Straks is het een van mijn kleinkinderen op weg naar de speeltuin. Ik durf ze er niet alleen naartoe te laten gaan."
Wethouder Lot van Hooijdonck nam tijdens het feest handtekeningen in ontvangst en heeft beloofd naar een oplossing te gaan zoeken. Buurtbewoner Jeannet Smeeding en haar zoon Jeydee zijn daar blij mee, maar Jeannet is ook kritisch: "Er zijn meer Overvechters geweest die van de van de gemeente hebben gehoord dat ze er wat aan zouden doen, maar vervolgens niks meer hoorden. We zullen de wethouder achter haar broek zitten om ervoor te zorgen dat ze ons niet vergeet. En anders gaan we wel naar haar toe."
De buurtbewoners willen een zebrapad naar een speeltuin en flitspalen om de hardrijders aan banden te leggen. Volgens SP-raadslid Ruurt Wiegant is het onbegrijpelijk dat de gemeente wel miljoenen uittrekt om van de Kardinaal de Jongweg een tweebaansweg te maken, maar geen plannen heeft om de wegen in Overvecht veilig te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.