RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

80.000 man: voorkom 'nieuwe Lili en Howick'

AMERSFOORT - Meer dan 80.000 mensen vrezen voor nieuwe drama's met in Nederland opgegroeide kinderen die terug moeten naar hun moederland. Ze roepen de Tweede Kamer woensdag op het kinderpardon voor kinderen als Lili en Howick te verruimen.

Ongeveer vierhonderd kinderen zitten in hetzelfde schuitje als het tweetal van Armeense komaf dat zaterdag op het nippertje toch in Nederland mocht blijven. Ook voor hen dreigt een slepende procedure, met alle stress van dien, waarschuwen de ondertekenaars van de petitie 'Ze zijn al thuis'.

"Het drama en gesol rond Lili en Howick moet echt de laatste keer zijn geweest", zegt de linkse actiegroep DeGoedeZaak, dat de actie enkele maanden geleden al op touw zette. De groep mikt vooral op regeringspartijen D66 en ChristenUnie. Die willen ook liever meer kinderen laten blijven, maar kregen dat niet gedaan van coalitiepartners VVD en CDA.

De initiatiefnemers putten hoop uit de goede afloop voor de Amersfoortse Lili en Howick. "ChristenUnie en D66 wisten op het laatste moment de juiste beslissing af te dwingen. Laten ze het kinderpardon alsnog regelen, om Lili en Howick-taferelen te voorkomen."

Ook de Amersfoortse burgemeester†Bolsius roept Den Haag op om tot een beter asielbeleid te komen. "Voor Lili en Howick is het signaal nu positief, maar tientallen andere kinderen hebben ook hun hoop gevestigd op wat†zaterdag besloten is", zegt Bolsius.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -