Ondiep wil Wesley Sneijderstraat: "Hij wordt hier op handen gedragen"

© ANP / RTV Utrecht
UTRECHT - Vanuit de Wijkraad Noordwest is het idee gekomen om in Ondiep een straat, plein of park te vernoemen naar Wesley Sneijder.
De recordinternational zette donderdag een punt achter zijn interlandloopbaan en nam afscheid in de Johan Cruijff Arena. Sneijder en Ondiep zijn nog altijd sterk verbonden. Hij opende er een voetbalplein, steunt zijn oude club DHSC en deelde in december nog kerstpakketten uit in zijn oude buurtje.

ANDERE UTRECHTSE SPORTERS

Gezien zijn betrokkenheid bij Ondiep zou de Wijkraad Noordwest het prachtig vinden als er een straat, plein of park wordt vernoemd naar de spelverdeler. Andere grote Utrechtse sporters, zoals Jochem Uytdehaage, Anton Geesink, Marco van Basten en Dafne Schippers, is deze eer immers ook ten deel gevallen.
Een bestaande straat in hernoemen, lijkt ons niet verstandig
Voorzitter wijkraad
"Hij wordt hier op handen gedragen", zegt voorzitter Gerard van Wakeren. "We hebben het niet aan Wesley Sneijder gevraagd, maar het lijkt ons in ieder een goed idee om blijvend aandacht aan hem te besteden. Dat is zeker niet alleen voorbehouden aan overleden personen."

GROENGEBIED

De voorzitter heeft al een mogelijke locatie op het oog. "Tussen de Marnixlaan en de Kloosterlaan - bij DHSC - zit een mooi groengebied. Dat zou geschikt zijn, maar het is maar een idee hoor. Een bestaande straat in Ondiep hernoemen, lijkt ons in ieder geval niet verstandig. Daar zijn mensen vaak erg aan gehecht."
Op 20 september is de 'Wesley Sneijderstraat' een agendapunt tijdens een vergadering van de wijkraad. De nieuwe wijkwethouder Klaas Verschuure zal daar ook bij aanwezig zijn. "We zijn heel benieuwd wat hij van ons idee vindt", aldus Van Wakeren.
Ondiep wil een Wesley Sneijderstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.