Vijfheerenlanden-vlog: maak kennis met Ameide & Tienhoven

© RTV Utrecht
VIJFHEERENLANDEN - Met de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden krijgt de provincie Utrecht er 35.000 inwoners bij. De Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik komen bij de provincie Utrecht. Samen met Vianen vormen zij de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.
Deze week maakt RTV Utrecht kennis met de nieuwe gemeente. Wat is er te zien en te doen? Verslaggever Caroline Geijsman stak bij Lopik met voetveer 'De Overkant' over naar het stadje Ameide en het naastgelegen dorpje Tienhoven. Ook dat pontje is vanaf 1 januari puur Utrechts.

TERMEI

Ameide, onder de inwoners ook bekend als Termei, is de enige stad in de gemeente Zederik. Sinds 1657 wordt daar elke tweede donderdag in oktober een paardenmarkt gehouden. Het dorpje Tienhoven ligt aan Ameide vast en trekt jaarlijks veel bezoekers door camping De Koekoek.
Bekijk de vlog en maak kennis met Ameide en Tienhoven!
Vlog over Ameide en Tienhoven
Deze week besteedt RTV Utrecht extra aandacht aan de komst van 35.000 nieuwe inwoners van onze provincie. Verslaggever Caroline Geijsman maakt de hele week reportages en vlogs in het nieuwe gebied. Alle verhalen komen samen op deze pagina.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.