Utrechtse doorrijder gepakt in Groningen

© De Vries Media
UTRECHT - De politie in Groningen heeft een 34-jarige Utrechter aangehouden in verband met een verkeersongeval. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag twee voetgangers omver op een zebrapad, schrijft RTV Noord.
Hij ging er na het ongeluk vandoor, maar werd zondagochtend alsnog opgepakt. Hij zit nu vast voor verhoor. De twee slachtoffers liggen in het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze niet in levensgevaar.
Het ongeluk gebeurde op een zebrapad. De slachtoffers hadden een festival bezocht en staken met een groepje de weg over. De verdachte automobilist reed met hoge snelheid eerst een voetganger aan die een scooter aan de hand had. Hij bleef ongedeerd, maar een man en vrouw met een fiets aan de hand raakten ernstig gewond.
Via Burgernet werden mensen opgeroepen naar de auto en bestuurder uit te kijken. De politie vermoedde dat er door de klap een grote barst in de voorruit van de wagen was ontstaan. Na een tip werd in Groningen zondagochtend eerst de gebutste auto gevonden en in de buurt werd even later ook de verdachte opgepakt. De politie meldt vandaag dat het gaat om een 34-jarige Utrechter.
De man reed twee voetgangers omver in Groningen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.