Gemeentehuis Rhenen beschoten, kogel door ruit

© RTV Utrecht / Peter Huting
RHENEN - Het gemeentehuis in Rhenen is dit weekend beschoten met een kogel. In een ruit op de derde verdieping aan de achterzijde van het gebouw is een duidelijk gat te zien.
"Vanochtend werd ik gebeld door een van onze medewerkers, dat er een gat in het raam zat in een van de kantoren. Vlakbij een bureau was een kogel gevonden", vertelt burgemeester Hans van der Pas aan RTV Utrecht. Volgens de burgemeester gaat het om een kantoor waar verschillende medewerkers zitten, vooral voor administratieve handelingen. Na de vondst is de politie ingeschakeld. 
"We hebben geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat het gericht is tegen een of enkele medewerkers", aldus de burgemeester. "Er kan ook sprake zijn geweest van baldadigheid." Volgens Van der Pas zijn er de afgelopen tijd geen bedreigingen geweest richting bestuurders of ambtenaren.
De burgemeester is rustig onder het nieuws. "Je wil natuurlijk wel weten wat er aan de hand is, maar echt druk over maken heeft ook geen zin als je niet weet waar het precies vandaan komt. Dat moet het onderzoek uitwijzen."
Waarschijnlijk heeft de vernieling ergens tussen vrijdagmiddag en maandagochtend plaatsgevonden, toen er niemand in het pand aanwezig was. De politie kan nog niet zeggen om wat voor soort kogel het gaat. De gemeente heeft met de politie gesproken over veiligheidsmaatregelen.
Burgemeester reageert op de kogelvondst in Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.