Markt Utrecht afgelast door storm

REGIO - Door de harde wind is de zaterdagmarkt op Vredenburg afgelast. De marktkooplui misten daardoor omzet. Verkopers van onder meer groente en vis moesten hun waren in de diepvries bewaren of weggooien. Dat meldt het AD.
Verder heeft de storm maar tot weinig problemen geleid in onze regio. Zeeland, Brabant, Groningen en de regio Den Haag hadden de meeste last. Zo moesten wegen worden afgesloten en werd het staatscircus van Moskou bijna weggeblazen. De circustent in Zeeland is wel zwaar beschadigd.
Het slechte weer zorgt ook op het spoor voor vertragingen. Dat liet spoorbeheerder ProRail weten. Rond half twaalf botste een trein tussen Wijhe en Olst op een omgewaaide boom. De stroomafnemer van de trein raakte daarbij verstrikt in de bovenleiding. Tussen Deventer en Enschede zorgde een storing aan diverse overwegen voor vertraging. Het euvel werd veroorzaakt door een blikseminslag in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Langs de kust werd extra dijkbewaking ingesteld, maar er is nergens acuut gevaar. De waterstanden zijn wel extreem hoog. Vanuit het hele land komen bovendien berichten over omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en verraderlijke windstoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.