RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Anna Hartman (11) eerste kinderburgemeester van Zeist

ZEIST/ZEIST - In het gemeentehuis van Zeist is vanavond Anna Hartman geÔnstalleerd als eerste kinderburgemeester.

Verschillende gemeenten in Nederland hebben al een kinderburgemeester. De 11-jarige Anna vond dit ook wel†een goed idee voor Zeist en schreef daarom burgemeester Koos Janssen een brief. Daarin schrijft Anna dat het ook 'goed is om te weten wat kinderen van mogelijke plannen vinden'.†Ook zijn volgens haar 'kinderen vaak veel creatiever dan volwassenen'.

SOLLICITATIEGESPREK

Naar aanleiding van haar brief heeft burgemeester Koos Janssen een echt sollicitatiegesprek met Anna gevoerd. Ze bespraken hoe een kinderburgemeester een passende plek kan krijgen in de gemeente. "Ik wil vooral mťt kinderen praten en niet over of tegen kinderen", aldus Anna. "Ik wil dit jaar vooral de stem van de kinderen gaan ophalen. En ik wil de functie van de kinderburgemeester hier in Zeist vorm gaan geven."

Om kinderburgemeester te mogen worden, moest Anna een officiŽle belofte afleggen. Na het afleggen van de belofte, kreeg Anna de ambtsketen omgehangen door de grotemensenburgemeester. De ketting†is speciaal voor de nieuwe kinderburgemeester gemaakt door de Zeister sieradenkunstenares Wendela Oskam.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht