Vijfheerenlanden-vlog: maak kennis met Hei-en Boeicop & Schoonrewoerd & Lexmond

© RTV Utrecht
VIJFHEERENLANDEN - Met de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden krijgt de provincie Utrecht er negen dorpen en twee steden bij. De Zuid-Hollandse gemeenten Leerdam en Zederik komen bij de provincie Utrecht. Met Vianen vormen zij de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.
Deze week maakt RTV Utrecht kennis met de nieuwe gemeente. Verslaggever Caroline Geijsman trekt vandaag met haar vlogcamera de dorpen Hei- en Boeicop, Schoonrewoerd en Lexmond in. Wat is er te zien en te doen? Opvallend zijn de versierde straten in Hei- en Boeicop. Ieder jaar viert een ander dorp in die regio feest en daar zijn in dit dorp de bewijzen van te zien.

WERELDBEROEMDE FABRIEK

In het kleine dorp Schoonrewoerd doet Caroline de ontdekking dat daar de Leerdammer kaas vandaan komt. 50 miljoen kilo kaas wordt hier per jaar gemaakt. Daarvan gaat 99% naar het buitenland. Nederlanders houden niet zo van de smaak van deze kaas.
Bekijk de vlog en maak kennis met Hei- en Boeicop, Schoonrewoerd en Lexmond!
Vlog over Hei- en Boeicop, Schoonrewoerd en Lexmond
Deze week besteedt RTV Utrecht extra aandacht aan de komst van 35.000 nieuwe inwoners van onze provincie. Verslaggever Caroline Geijsman maakt de hele week reportages en vlogs in het nieuwe gebied. Alle verhalen komen samen op deze pagina.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.