Waanzin of wijsheid: privacymaskers voor dierentuinbezoekers

© DierenPark Amersfoort
AMERSFOORT - Een proef van DierenPark Amersfoort doet vandaag veel stof opwaaien. De dierentuin verstrekt bij de entree dinomaskers om de privacy van bezoekers te waarborgen. Het lijkt een grap, maar dat is het zeker niet.
"Wij merken dat bij bezoekers de vraag leeft of er extra mogelijkheden zijn om niet door anderen gefotografeerd of gefilmd te worden tijdens hun dagje uit", vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. "Wij vinden dit een belangrijk thema en op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen. Met het verstrekken van de dinomaskers hopen we een passende oplossing te bieden."
Volgens DierenPark Amersfoort maken zowel kinderen als volwassenen gebruik van de maskers. De dierentuin gaat de komende tijd na hoe bezoekers reageren op de proef en of die vanaf de herfstvakantie definitief ingevoerd kan worden.
DierenPark Amersfoort is voor zover bekend de eerste dierentuin die maskers verstrekt om de privacy van bezoekers te beschermen. "Het is wel een mooi idee dat goed bij ons past. We zijn heel benieuwd naar de reacties, maar we denken dat er zeker mensen zijn die hier wel wat in zien."
De proef maakt vandaag meteen al een hoop los. Op de Facebook- en Twitterpagina van RTV Utrecht stromen de berichten binnen van voor- en tegenstanders. Ook zijn er veel mensen die denken dat het een 1 aprilgrap is of een bericht van de satirische nieuwssite De Speld. "Maar dat is het echt niet", aldus de dierentuin.
© DierenPark Amersfoort
© DierenPark Amersfoort
Privacymaskers voor dierentuinbezoekers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.