RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoofdverdachte Utrechtse schoonmoedermoord blijft vastzitten, proces pas volgend jaar

UTRECHT - De hoofdverdachte van de dodelijke mishandeling van een 58-jarige vrouw in de Utrechtse wijk Overvecht blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald in een pro-formazitting.

Soraya werd in oktober 2017 dood gevonden in haar flat aan de Bangkokdreef. Haar lichaam zat vol kneuzingen en haar neus, ribben en strottenhoofd waren gebroken. De fatale verwondingen zouden het gevolg zijn van slagen en schoppen. Ook waren er tekenen van verstikking.

VIER VERDACHTEN

Haar twee dochters Nicole (31) en Nadia (32) en hun partners Kevin (32) en Patrice (43), die ook in de flat woonden, werden een paar dagen later aangehouden op verdenking van doodslag, nadat zij zich ieder afzonderlijk meldden bij de politie.áDe zussen en Patriceámogen hun proces in vrijheid afwachten, onder meer omdat ze goed meewerken met justitie.

Kevin N. zit als enige van de vier nog vast. Hij is door de anderen aangewezen als de meest gewelddadige. Zijn advocaat vroeg de rechtbank vandaag om ook hem vrij te laten, omdat het nog maanden gaat duren voor de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Hij heeft net als de anderen toegegeven dat hij de vrouw heeft geslagen, maar ontkent dat hij haar heeft gedood.


TBS

De rechtbank vindt de verdenkingen tegen Kevin echter te ernstig en wil het niet risico niet nemen dat hij er vandoor gaat. Bovendien zouden deskundigen van het Pieter Baan Centrum, waar de verdachten zijn geobserveerd, hebben geadviseerd om N. tbs met dwangverpleging op te leggen.

Het strafdossier is volgens het openbaar ministerie pas eind september klaar. Daarnaast moet ook het rapport van de patholoog-anatoom nog binnenkomen. Mogelijk wil de verdediging over de sectie nog een 'second opinion.'

RATTENGIF

Bij eerdere zittingen beschuldigden de vier verdachten elkaar ervan dat ze de anderen hadden geprobeerd te vergiftigen met rattengif. Dit wordt op verzoek van het OM onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut, maar ook daarover kwam vandaag nog geen duidelijkheid.

De inhoudelijke behandeling van de zogenoemde (schoon-)moedermoord zal op zijn vroegst pas in het voorjaar van 2019 plaatsvinden. Voor die tijd zijn er in december en januari nog twee tussenzittingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht