Broers kopstuk Ridouan Taghi nog altijd vast

Ridouan Taghi
Ridouan Taghi © Politie
UTRECHT/VIANEN - De vorige maand in Marokko aangehouden twee broers van de voortvluchtige en internationaal gezochte Ridouan Taghi uit Vianen zitten nog altijd vast. Dat heeft hun advocaat Inez Weski laten weten.
Volgens haar wordt aan beide Marokkaanse Nederlanders geen bijstand van een advocaat toegelaten. "Een in het kader van een eerlijk proces zorgwekkende situatie."
Taghi (40) wordt genoemd als het brein achter meerdere afrekeningen in het criminele circuit in Nederland, onder meer de vermoedelijke vergismoord op Hakim Changachi in Utrecht. Zijn broers worden verdacht van betrokkenheid bij een vergismoord eind vorig jaar in Marrakech. Waarschijnlijk was een crimineel en clubeigenaar het doelwit van de liquidatie, maar de zoon van een rechter was op zijn stoel gaan zitten en werd toen doodgeschoten. Weski liet eerder al weten dat er heel veel mensen aangehouden in deze zaak.
De Marokkaanse autoriteiten vermoeden dat Taghi het brein is achter deze moord. Er is in Nederland een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.
De naam van Taghi kwam naar voren nadat kroongetuige Nabil B. zich bij justitie had gemeld. Die wees hem aan als opdrachtgever voor een liquidatie in Utrecht, waarvan een andere man mogelijk bij vergissing het slachtoffer werd. Nabil B. heeft verklaringen afgelegd die bewijs zouden leveren tegen opdrachtgevers van liquidaties. Kort na de verklaringen van B. werd zijn broer doodgeschoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.