Scholieren mogen Amersfoorts festival aankleden

© Leerlingen Trivium College
AMERSFOORT - Leerlingen van het MAVO Trivium College in Amersfoort mogen helpen het festival Into the Woods aan te kleden. Hun kunstdocent gaf hen op na een oproep van het festival op Facebook. De scholieren hebben grote houten dieren gemaakt die straks de entree van het festival versieren.
Festival Into the Woods wordt voor de negende keer georganiseerd. Het feest vindt 14 en 15 september plaats bij buitenzwembad het Bosbad in Amersfoort.

DIEREN

De oproep van Into the Woods was bedoeld voor kunstenaars, maar kunstdocent Myrthe van Santen gaf haar leerlingen op. "In overleg met de kinderen heb ik gemaild dat we graag kunstwerken wilden maken met het thema 'Into the Zoo'."
De leerlingen hebben onder andere twee giraffen, een eland en verschillende vogels gemaakt van hout. "We zijn tekeningen gaan maken en vanuit het midden begonnen. We keken steeds hoe we verder moesten", vertelt leerling Daan Bosma.

BEZOEKERS

Voor de leerlingen is het heel gaaf dat hun project niet alleen voor school is. "Normaal ga je bedenken wat je zou maken voor een evenement, nu hebben we echt iets gemaakt wat op een evenement wordt gebruikt", vertelt Daan trots. "Dat is heel gaaf!"
Volgens Van Santen is het ook heel leerzaam om aan een echte opdracht te werken. "Ze worden echt behandeld als echte werknemers. De leerlingen moesten een goedkeuring krijgen van de creative director van het festival en toen pas gingen ze het echt maken."
Helaas mogen de leerlingen niet naar het festival om de reactie van de bezoekers te zien. "Het is voor 18 jaar en ouder", legt Daan uit. "Ik stuur gewoon m'n ouders ernaartoe."
Scholieren kleden festival Amersfoort aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.