Selfies in DierenPark Amersfoort: 'Ik wil niet op jouw Instagram'

© RTV Utrecht / Anita Sara Nederlof
AMERSFOORT - Een proef van DierenPark Amersfoort doet vandaag veel stof opwaaien. De dierentuin deelt bij de entree dinomaskers uit, voor mensen die niet op andermans foto's willen komen. Het klinkt als een grap, maar het is een serieuze privacy-proef. Op sociale media is er vooral kritiek op de maatregel.
Selfies maken in het DierenPark
Verslaggever Anita Sara Nederlof ging met camera de dierentuin in. Even lekker voor haar werk selfies maken tussen de dieren. En ja, dan staat er nog weleens een andere bezoeker in beeld. De vrouw draait zich verschrikt om: "Als ik op jouw instagram kom, vind ik dat inderdaad niet heel prettig. Als ik op het strand in mijn bikini zit, vind ik het niet een fijn idee als ik halfnaakt op internet verschijn."

SPEELS

Maar onze verslaggever loopt niet op het strand, maar in de dierentuin. En ze merkt dat het knap lastig is om foto's te maken zonder een bezoeker erop. Waarom gaat het dierenpark hier zo ver in?
"Wij merken dat bezoekers zich weleens storen aan camera's of fotografen op het park", vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. "Wij vinden dit een belangrijk thema en op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen. Met het verstrekken van de dinomaskers hopen we een passende oplossing te bieden."

SOCIALE MEDIA

Op Instagram en Facebook vinden bezoekers van RTV Utrecht het vooral een overdreven reactie van de dierentuin.
In het park loopt vandaag ook het Amersfoortse SP-raadslid Rob Molenkamp. Hij maakt net een selfie van zichzelf met zijn leerlingen. Molenkamp is namelijk ook docent op een middelbare school en daar is het thema privacy ook aan de orde van de dag: "Ook wij zijn zoekende hoe we met al die filmende jongeren om moeten gaan. Maar eerlijk gezegd dacht ik wel dat deze proef met die maskertjes een grap was", zegt het raadslid. En dat denken ook de meeste mensen op sociale media.

GEEN GRAP

Een grap is het niet. Al is ook DierenPark Amersfoort benieuwd hoe serieus de bezoeker de maatregel neemt. "Misschien is het vooral een hebbedingetje voor kinderen en misschien vindt een aantal bezoekers het juist wel prettig om er gebruik van te maken. Over een paar weken gaan we de proef evalueren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.