RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bijzondere dagje uit: 90 Utrechtse ouderen naar zee

1/3
UTRECHT - Het is een bijzondere dag voor negentig ouderen van zorgcentrum 't Huis aan de Vecht in Utrecht. Het woonzorgcentrum bestaat 45 jaar en ter ere daarvan mochten de bewoners een bijzondere activiteit uitkiezen.

In 't Huis aan de Vecht werd een enquête uitgeschreven met de vraag waar de bewoners het liefst naartoe willen. "Daar kwam volmondig 'de zee' uit", vertelt Maaike Hoogland van AxionContinu.

VRIJWILLIGERS

Om negentig ouderen die niet zo mobiel zijn naar Scheveningen te krijgen, valt niet mee. Voor het dagje uit zijn daarom een hoop vrijwilligers opgetrommeld. "Er werken sowieso al veel vrijwilligers in het woonzorgcentrum, maar ook medewerkers van andere locaties worden gevraagd mee te doen."

Om de dag mogelijk te maken, hebben meerdere organisaties belangeloos 35 rolstoelen ter beschikking gesteld. De bussen vertrekken rond 10.30 uur richting Scheveningen.


Utrechtse ouderen een dagje naar zee


GESCHIEDENIS

't Huis aan de Vecht heeft een bijzondere geschiedenis. "De locatie is in 1993 geopend door Wim Kok en was in eerste instantie een huis voor gepensioneerde leden van de vakbod. Wim Kok was toen voorzitter van de FNV. Later mochten er ook andere mensen wonen, maar het is nog steeds een rood huis. 1 mei wordt elk jaar traditioneel gevierd."

Maaike Hoogland over het dagje uit voor 90 Utrechtse ouderen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht