RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Einde drijvende drollen Lombok in zicht

1/2
UTRECHT - Eind deze maand begint de aanleg van het hemelwaterriool om overstromingen in de Utrechtse wijk Lombok aan te pakken.Later volgt ook de Zeeheldenbuurt.

Gebroeders Van der Aa BV gaat het project Waterproof uitvoeren. In januari moeten de werkzaamheden in Lombok klaar zijn. Gisteravond was er een informatieavond voor betrokkenen.

POEP IN HUIS

Tweehonderd bewoners van Lombok en de Zeeheldenbuurt kampen al jaren met wateroverlast bij hevige regenbuien. Vooral souterrainwoningen blijken kwetsbaar te zijn voor regenwater dat niet goed kan wegstromen.Soms sijpelt water door de muren en drijven de drollen door de huizen.

OPLOSSING

Na de grote problemen in de zomer van2014vroegen de bewoners van Lombok en de Zeeheldenbuurtom een oplossing. Er zijn verschillende scenario's beoordeeldom wateroverlast te voorkomen. Het scenario waarbij de gemeente een nieuw hemelwaterriool aanlegt en bewoners maatregelen nemen in de eigen woning, werd als beste beoordeeld.

DE STRATEN

De straten waar in Lombok een nieuw hemelwaterriool wordt aangelegd zijn: J.P. Coenstraat 1-93, Leidsekade 79-94, Laurens Reaalstraat 1-12. Hier zitten alleen maar koopwoningen. De eigenaren worden gestimuleerd om ook de achterzijde van de woningen aan te sluiten op het hemelwaterriool. De woningen zonder souterrain kunnen dit zelf (laten) doen door een afvoerleiding in de kruipruimte aan te brengen.

Voor de souterrainwoningen zijn er meerdere mogelijkheden om de achterzijde zelf aan te sluiten, legt het college uit in een brief aan de gemeenteraad.

Archiefreportage over de wateroverlast in Lombok


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht