Duizenden handtekeningen overhandigd voor humaan kinderpardon

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Actiegroep de Goede Zaak heeft vanochtend 117.500 handtekeningen overhandigd aan Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid. De groep pleit voor een humaan kinderpardon, omdat er in Nederland nog honderden kinderen zijn die in hetzelfde schuitje zitten als Howick en Lili en te kampen hebben met een slepende procedure.
"Voor die Howick en Lili-taferelen moet echt een oplossing komen", vertelt voorzitter Jurjen van den Bergh. "Ik ben heel blij met die grote hoeveelheid handtekeningen, want dat betekent dat Nederland dat ook wil. Mensen hebben door hoe heftig het kan zijn als kinderen, die hier al jaren wonen, mogelijk toch terug worden gestuurd naar het land van herkomst."

ONZEKERHEID

Ongeveer vierhonderd kinderen zitten in dezelfde situatie als het tweetal van Armeense komaf dat zaterdag op het nippertje toch in Nederland mocht blijven. Volgens De Goede Zaak zijn ze hier al langer dan in het land van herkomst, leven ze in onzekerheid en ligt hun toekomst in Nederland.
"Gemiddeld genomen is het één kind per gemeente", aldus Van den Bergh. "Daar moeten we toch wat voor kunnen bedenken. De politiek moet weten dat dit niks te maken heeft met asielbeleid, maar we moeten kinderen simpelweg niet de dupe laten worden van onze besluiteloosheid."

DEBAT

Vandaag wordt er in Den Haag gedebatteerd over asielbeleid en het kinderpardon. De Goede Zaak richt zijn pijlen voornamelijk op D66 en ChristenUnie, omdat "zij aandringen op een oplossing".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.