RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Christelijke scholierenbuslijn pas in zomer weg, meer tijd voor ouders

DE RONDE VENEN - Het schrappen van descholierenbuslijntussenDe Ronde Venen en het reformatorische Driestar College in Gouda is uitgesteld. In plaats van in december, verdwijnt de buskomende zomer. Datlaat gedeputeerde Dennis Straat weten. Ouders krijgen zo meer tijd om alternatief vervoer te regelen.

Syntus wil de lijnen 646/647inkorten. Hoewel de bussen vol zitten met leeringen uit Wilnis, Nieuwer ter Aa en Kockengenzijn er flinke kosten mee gemoeid. Syntus kan ze alleen in de spits inzetten, terwijl de trein op dit traject een goed alternatief is. De bussen, die ooknog eens vaak in de file staan,rijdenin Woerden immersvlak langs het NS-station. Maar voor de ouders betekenthet een verdubbeling van de reiskostenals hun kinderen de trein moeten nemen.

SGP en ChristenUnie in de provincie Utrecht hebben zich de afgelopen periode sterk gemaakt voor het behoud van de bus. Ze zijn blij dat delijn in ieder gevalnog tot de zomer van 2019 rijdt en dat deprotestenvan de ouders serieus zijn genomen.

ZELF BUS HUREN

Fractievoorzitter Arne Schaddelee van de ChristenUnie: "De bus verdwijnt nu niet midden in het schooljaar en er is tijd om te zoeken naar een bevredigend alternatief. Ik heb de afgelopen tijd tientallen mailtjes gehad van ouders die bereid zijn om gezamenlijk een bus te huren. Dat is voor hen nog goedkoper ook, want dan hoeven ze niet een buskaart en een NS-kaart te combineren."

De fracties van SGP en ChristenUnie laten welweten dat zezich niet neerleggen bijde beindiging van de lijn. "Wat ons betreft is deze lijn een noodzakelijke maatschappelijke voorziening, waarvan honderden inwoners van onze provincie al gebruik hebben gemaakt. Het is belangrijk dat dit ook voor de toekomst behouden blijft. Wij zetten ons ervoor in dat dit vervoer ook na de zomer van 2019 beschikbaar blijft."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht