Opnieuw problemen met Uithoflijn, planning onder druk

© RTV Utrecht
UTRECHT - De kans dat de Uithoflijn in de zomer rijdt, is een stuk kleiner geworden. Dat staat in een update die de gemeente en provincie Utrecht hebben gegeven aan raads- en statenleden.
De belangrijkste reden is volgens gedeputeerde Straat en wethouder Van Hooijdonk een stuk van 900 meter spoor dat moet worden aangepast bij het viaduct van station Vaartsche Rijn. Volgens de brief voldoet dat deel van het tracé niet aan de eisen en moet daar flink aan worden gesleuteld. Geplande tests lopen daardoor mogelijk vertraging op.
Ook de overweg op de Koningsweg zet druk op de planning. De software van het veiligheidssysteem werkt nog niet goed. Mogelijk moet de tram daar langzamer gaan rijden om de kruising te kunnen passeren.

TWEE PLANNINGEN

Sinds bekend werd dat de tram 84 miljoen euro extra kost, werkt het project met twee planningen. De ene is optimistisch en gaat uit van een start in de zomer van volgend jaar. De ultieme deadline koerst op een start in december volgend jaar.
Het lijkt er door de nieuwe problemen steeds meer op dat de nieuwe tram niet in de zomer zal rijden al blijven de overheden daar wel op mikken.
De kans dat de tram helemaal rijdt in december 2019 schatten de bestuurders in op 85%. Volgens de bestuurders van de provincie en gemeente Utrecht kosten de tegenvallers geen extra geld. Begin oktober wordt er meer duidelijkheid verwacht over wanneer de Uithoflijn precies rijdt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.