WTC in Utrecht opent de deuren

© RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - Hij doet met zijn hoogte zeker niet onder voor de andere hoge gebouwen rondom het Centraal Station. Toch zal de naam voor veel Utrechters raar klinken. Een World Trade Center, hier in het bescheiden Utrecht. Ruim twee jaar nadat de eerste paal de grond inging opent het vandaag officieel zijn deuren aan het Jaarbeursplein, naast het Stadskantoor.
Het negentien verdiepingen tellende gebouw werd in bijzijn van burgemeester Van Zanen feestelijk geopend, en RTV Utrecht kreeg eerder vandaag alvast een voorproefje.

DESIGN

Gelijk bij binnenkomst vallen twee dingen op. Het ruikt er allemaal nieuw en het heeft een mooie luxe uitstraling. Dit is bijvoorbeeld te zien in het oog voor detail (zoals bloemstukken op iedere tafel) en het schilderwerk. Het hele gebouw bestaat bovendien uit glas, wat ervoor zorgt dat er veel licht binnenkomt.
Deze bar toont het strakke design van het WTC.
Deze bar toont het strakke design van het WTC. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
Op de bovenste verdiepingen wordt nog hard gewerkt, maar beneden is alles klaar. Het WTC zal een werkplek vormen voor internationale en lokale bedrijven, en bovendien zijn er open werkplekken.

'VOOR IEDER WAT WILS'

Dat maakt het WTC tot een plek voor iedereen, zo vindt tenminste manager Martijn van Rosmalen. ''Ja, het is natuurlijk een kantoorgebouw waar heel hard gewerkt wordt, maar kom zelf even binnen, klap je laptop open en ga werken op de tweede verdieping, of kom een borrel drinken en wat eten. Zo heeft iedereen in Utrecht er wat aan.'' Voor die mensen is er straks in het WTC horeca, een supermarkt en fietsenstalling te vinden.
De horeca staat al klaar voor gebruik. Het restaurant op de begane grond trok meteen na de opening veel bezoekers. Veel kantoren zijn verhuurd en ondernemers hebben er na de oplevering in april al hun intrek genomen.

VEEL WERK

Het is snel duidelijk dat hier veel verschillende soorten bedrijven zitten, van internationale voedselketens tot een Utrechts advocatenkantoor. Op de achtste verdieping zijn veel kleine bedrijfjes gevestigd in compacte kantoortjes. Ook hier is weer veel luxe met een heus café voor de ondernemers.
Op de bovenste verdiepingen staat nog wel veel leeg en wordt er hard gewerkt aan de inrichting. De bedrijven die hier komen te zitten hebben wel een schitterend uitzicht over Utrecht.
Op de bovenverdieping wordt nog volop gewerkt.
Op de bovenverdieping wordt nog volop gewerkt. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
Het zal voor veel Utrechters even wennen zijn, een kantoorgebouw met zo veel allure. Het WTC werd eerst toch vooral geassocieerd met grote wereldsteden en strijkt nu dus neer in de Domstad. Maar een luxe kantoorgebouw waar gratis gewerkt kan worden, met alles erop en eraan, en dat pal naast Utrecht Centraal klinkt wel aanlokkelijk.
Een sneak peek in het gloednieuwe WTC in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.