RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdachte trekkerongeluk overleden voor aanvang rechtszaak

WILNIS - Eenbejaarde trekkerbestuurderdie verdacht wordt van het veroorzaken van een zwaar verkeersongeluk in Wilnis, is overleden voor zijn rechtzaak vandaag van start kon gaan. Bij het ongeluk op de Wilnisse Zuwe in augustus 2016 raakte een fietsster zwaargewond.

De 84-jarige man reedmet eenlandbouwtrekker met aanhangerop desmalle weg, terwijl met een bord is aangegeven dat dit voor dergelijke grote voertuigen verboden is. De aanhanger was een zogenoemde schudder, een machine waarmee hooiop het land wordt verzameld.Het is verplicht de lange pinnen van de machine af te schermen, maar ook dat was niet gebeurd.

GEVAAR OP DE WEG

Een fietsster diede mantegemoet kwam, stapte af om de tractor doorte laten. Maar door het gebrek aan ruimte kwam zij ten val en werd zij door een wiel van het voertuig overreden. De vrouw raakte onder meer gewond aan haar hoofd, haar borst en armenen brak een been. Vanwege de ernst vanhaar verwondingen werd een traumahelikopter opgeroepen.

De trekkerbestuurder werd er door het OM van beschuldigd dat hijde verbodsbordenen veiligheidsvoorschriften voor het rijden met het landbouwvoertuig had genegeerd.Ook had hij geen geldig rijbewijs voor deze trekker.Bovendien zou hij door zijn rijgedraggevaar op de weg hebben veroorzaakt.

GESEPONEERD

Vanwege de slechte gezondheid van de man besloot de officier van justitie onlangs de rechtszaak in te trekken en de kwestie op een andere manier met hemaf te doen. Voor het zoverkon komen is deWilnisserechter overleden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht