OM in gesprek met vader Dascha die 'woont' op politiebureau

Vader Rene poseert voor het politiebureau waar hij verblijft.
Vader Rene poseert voor het politiebureau waar hij verblijft. © Caspar Huurdeman
HOLLANDSCHE RADING - Het Openbaar Ministerie (OM) is druk in gesprek met Rene Graafsma, de man die sinds dinsdag 'woont' op het politiebureau in Hilversum. Hij zit daar omdat hij het dossier rond de dood van zijn dochter Dascha wil hebben.
Een woordvoerder van het OM zegt tegen RTV Utrecht de handen vol te hebben aan de opvallende actie van vader Rene. Maar het onderzoeksdossier zal niet aan de man zal worden verstrekt.

MYSTERIEUZE DOOD

Dascha uit Hollandsche Rading overleed in 2015 op 16-jarige leeftijd na een avondje stappen in Hilversum. Ze werd aangereden door een trein. De politie gaat uit van zelfdoding, maar vader Rene betwijfelt dat verhaal. Hij mag het onderzoeksdossier inzien, maar niet mee naar huis nemen. "Dat vind ik vernederend", zei hij eerder.
Daarom heeft Rene besloten op het politiebureau te blijven zitten, net zo lang tot hij het dossier mee naar huis mag nemen. "Ik zit in de hal en vannacht heb ik hier geslapen", vertelde hij gisteren aan RTV Utrecht. Op Facebook is aanstaande zondag een stille tocht aangekondigd met als doel om het OM camerabeelden van Dascha vrij te laten geven.

ANDERE SCENARIO'S

De ouders van het tienermeisje hebben na haar dood een eigen onderzoeksteam opgezet. Die gaat niet alleen uit van zelfdoding, maar ook van scenario's zoals een ongeluk of een misdrijf. Rene Graafsma sluit zelfs niet uit dat iemand haar lichaam heeft 'weggewerkt' op het spoor nadat ze eerder om een andere reden is overleden.
Dascha zat op het Alberdingk Thijm College in Hilversum.
Dascha zat op het Alberdingk Thijm College in Hilversum. © Politie.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.