RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

DierenPark Amersfoort stopt met privacymaskers: "Het was een dikke knipoog"

AMERSFOORT - DierenPark Amersfoortis al na een paar dagen gestopt met de proef om privacymaskers met dinoprint uit te delen aan bezoekers die niet herkenbaar op de foto willen.

Het plan van de dierentuin stuitte deze week op veel kritiek en onbegrip. Het idee bereikte zelfs de internationale media, waaronder The Daily Mail. "Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zoveel losmaakten, daar stonden wij van te kijken. Het overgrote deel van Nederland kwam net als wij tot de conclusie dat dinomaskers niet d oplossing zijn om de privacy te beschermen", alduseen woordvoerder van de dierentuin. Volgens haar isde pilot nietstopgezet vanwege de ophef.

DierenPark Amersfoortgafeergisteren, na het bekendmaken van deproef, meerdere keren aandat het niet om een grap of stunt ging. Vandaagzegt de woordvoerderdatde pilotook een "dikke knipoogwas naar de dino-activiteiten in de dierentuin".

SOCIALE MEDIA

Op Instagram, Twitteren Facebook kwam DierenPark Amersfoort er de laatste dagen niet best vanaf. Veel mensen vonden de pilot overdreven.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht