Utrechts Landschap: ''Mijd natuurgebieden 's nachts''

© RTV UTRECHT
PROVINCIE UTRECHT - Nu de herfst weer dichterbij komt, zijn voor veel dieren de voorbereidingen op de winterslaap weer begonnen. Daarom roept het Utrechts Landschap zijn bezoekers op de natuurgebieden tussen zonsondergang en zonsopgang te mijden. Het storen van de dieren kan volgens de organisatie ernstige gevolgen hebben.
Momenteel maken steeds meer dieren zich klaar voor de aankomende herfst en winter. Waar vogels het land ontvluchten en naar het zuiden vliegen, trekken de bosdieren zich juist terug om hun winterslaap te gaan houden. In deze periode verbruiken dieren door een lagere hartslag en ademhaling minder energie. Zo kunnen ze de winter overleven.
Nu de dagen korter worden trekken mensen vaker de bossen in, maar juist daar schuilt volgens het Utrechts Landschap het gevaar. "Ik begrijp dat het wennen is nu de dagen korter worden en mensen juist in deze tijd van het jaar meer naar buiten gaan", zegt een woordvoerder van Utrechts Landschap. "Daarom willen we bezoekers bewust maken van het feit dat de dieren hun rust juist nu, ter voorbereiding op de winter, hard nodig hebben."
Volgens Utrechts Landschap is de kans groot dat dieren die in deze periode worden gestoord de winter niet overleven. Bezoekers zijn volgens de organisatie overdag wel gewoon welkom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.