Afgebrand British Car Centre Baarn nog altijd niet open door conflict met aannemer

© Caspar Huurdeman
BAARN - Ruim anderhalf jaar na de grote brand bij het British Car Centre in Baarn, is de zaak aan de Baarnsche Dijk nog altijd niet heropend. Het nieuwe gebouw had in december al klaar moeten zijn, maar door een conflict met de bouwer is er nog geen auto te bekennen.
Om het gebouw staan allemaal hekken. Daarop hangen briefjes dat de aannemer gebruik heeft gemaakt van zijn retentierecht. Dat wil zeggen dat hij beslag legt op het pand om betaling af te dwingen.
Eigenaar Onno Stevens van het British Car Centre heeft er op zijn beurt een tweede briefje naast gehangen, waarop staat dat er een procedure is gestart bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Stevens vordert dat de aannemer de hekken weghaalt en dat een aantal bouwkundige gebreken wordt hersteld.
© Caspar Huurdeman
GEBREKEN?
De twee partijen ruziën over de 'kwaliteit' van het pand. Volgens eigenaar Stevens is er niet geleverd wat was gevraagd. Hij weigert daarom te betalen zolang de gebreken niet zijn opgelost. Maar de aannemer is het daar niet mee eens en eist op zijn beurt dat er betaald wordt.
De Raad van Arbitrage moet de impasse nu gaan doorbreken. Dit is een soort rechter die gespecialiseerd is in de bouw. Het oordeel van de raad is bindend, net als bij een normale rechter. Het is niet bekend wanneer de raad uitspraak doet in de zaak.

BRAND

Het British Car Centre brandde op 10 december 2016 volledig uit. Uit onderzoek bleek dat de brand waarschijnlijk is veroorzaakt door kortsluiting in één van de auto's in de garage.
De autozaak heeft sindsdien tijdelijk onderdak gevonden aan de Tolweg in Baarn. Eigenaar Onno Stevens hoopt voor het einde van het jaar zijn nieuwe pand te kunnen betrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.