Trotse Sanne (8) uit Everdingen straalt in videoclip tegen pesten

© RTV Utrecht
EVERDINGEN - De 8-jarige Sanne Hoogendoorn uit Everdingen speelt een grote rol in een nieuwe videoclip tegen pesten. Sanne werd vroeger zelf gepest en is nu apetrots dat zij andere kinderen kan helpen.
Ze zit pas in groep 6 van de Meester Vos Basisschool in Hagestein maar de jonge Sanne straalt nu al in een videoclip tegen pesten. Sanne werd vroeger zelf gepest, vertelt ze. "Ik werd uitgescholden, geschopt en ik heb een keer een blauwe plek gehad omdat ik geduwd werd. Ook noemde ze mij altijd 'brillemans' en dat vond ik helemaal niet fijn. Hierdoor voelde ik mij vaak alleen en verdrietig."
Sanne (8) straalt in videoclip tegen pesten
#PROUDTOBEME
De Stichting Omgaan met Pesten hoorde het verhaal van Sanne en vroeg haar om mee te werken aan het project #Proudtobeme. Het doel van het project is om mensen trots te laten zijn op wie ze zijn.
"We willen de schade op het gebied van zelfbeeld beperken dat door pesten kan ontstaan. Ons project moet mensen bewust maken dat pesten voorkomen moet worden", vertelt voorzitter van Stichting Omgaan met Pesten, Mirelle Valentijn.

WEEK TEGEN PESTEN

De Stichting heeft tijdens het project samengewerkt met singer-songwriter Joyse Rising. De zangeres kwam met het idee om een lied te schrijven tegen pesten. Samen met de Stichting Omgaan met Pesten werd een videoclip gemaakt.
De video, met Sanne in een hoofdrol, zal aanstaande zondag officiële gelanceerd worden. De lancering valt tegelijkertijd met de start van de Week Tegen Pesten. In deze week zetten scholen door heel Nederland zich in om pesten tegen te gaan.

LEUK MAAR OOK RAAR

Sanne vindt alle aandacht die ze krijgt de afgelopen tijd maar apart. "Het is heel leuk maar ook best raar, want ik ben pas 8 jaar. Ik heb nu al zoveel meegemaakt en dat vind ik heel bijzonder."
Gelukkig voor Sanne is zij haar pestkoppen de baas. De laatste tijd wordt ze niet meer gepest. "Ik ben heel blij met mijn lieve juf en de reacties uit de klas. Iedereen doet heel gezellig tegen mij en mijn klasgenoten zijn heel trots op mij dat ik dit allemaal doe", zo vertelt Sanne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.