Geboorte van Sebastiaan brengt inwonertal Utrecht op 350.000

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - Beschuit met blauwe muisjes voor Utrecht. Want met de geboorte van Sebastiaan uit Zuilen telt de stad 350.000 inwoners.
De mijlpaal werd vorige week al behaald, laat de gemeente weten. Vrijdag 7 september meldde de vader van Sebastiaan zich bij de balie van de afdeling Burgerzaken om de geboorte van zijn zoon aan te geven. Vandaag werden de jonge ouders bezocht door burgemeester Jan van Zanen.
"De geboorte van Sebastiaan is natuurlijk in de eerste plaats een prachtig moment voor zijn ouders. Als Utrechtse burgervader vind ik het bijzonder om de 350.000e inwoner te verwelkomen", zegt de burgemeester.
Die laat ook weten dat er vanaf deze vrijdag een grote felicitatiekaart komt te staan in de hal van het Stadskantoor. "Iedereen is van harte uitgenodigd om een persoonlijke boodschap voor Sebastiaan op deze kaart te zetten."
Jaarlijks worden er bijna vijfduizend kinderen geboren in Utrecht. Per week groeit de stad ongeveer met tachtig inwoners. Als de groei zo doorzet, verwacht Utrecht in 2025 de grens van 400.000 inwoners te passeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.