RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Camera's gaan verkeersveiligheid 't Goylaan in beeld brengen

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat camera's inzetten om de verkeersveiligheid van 't Goylaan in beeld te brengen. Dat laat het college weten in een brief aan de raad.

't Goylaan is in de zomer van 2016 heringericht. De vierbaansweg werd teruggebracht naar twee banen en in het midden kwam een groenstrook. Ook werd een ovonde aangelegd. De aanpassing is onderdeel van het plan van verkeerswethouder Lot van Hooijdonk om het autoverkeer in de binnenstad te ontmoedigen.

Maar bewoners waren niet te spreken over de veranderingen. Zij klagen dat de doorstroming is verslechterd en dat de weg onveiliger is geworden. Uit een enquête van een buurtbewoonster bleek dat mensen de weg gemiddeld een 4,4 geven: een dikke onvoldoende.

ONDERZOEK
De gemeente beschouwt de herinrichting als een succes, maar zegt ook oog te hebben voor de kritische geluiden van bewoners en andere betrokkenen. Na gesprekken met enkele bewoners is daarom besloten dat het verkeer op de weg in beeld gebracht gaat worden.

Dat onderzoek gaat nu beginnen. De gemeente zegt dat op basis van de uitkomsten bekeken wordt of de weg aangepast moet worden. Wanneer het onderzoek klaar is, is niet duidelijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -