"Politiebonden en overheid eens over nieuwe politie-cao"

Agenten legden eerder cordons aan bij Utrecht Centraal tijdens de actie #gevarenzone, waarmee ze steun van het publiek vragen voor een betere cao.
Agenten legden eerder cordons aan bij Utrecht Centraal tijdens de actie #gevarenzone, waarmee ze steun van het publiek vragen voor een betere cao. © ANP
PROVINCIE UTRECHT - De politiebonden en de overheid zijn het eens over een nieuwe politie-cao. Dat is zojuist bekendgemaakt. Daarmee worden de aangekondigde acties opgeschort, meldt de NOS.
Vanochtend waren de vakbonden, het ministerie en de korpschef het na uren onderhandelen nog niet eens geworden. Het ging toen nog om twee punten, vertelde vice-voorzitter Erwin Koenen van politievakbond ACP vanochtend in het radioprogramma Utrecht Is Wakker. "Het gaat om de capaciteit over de opsporing en de vervroegde uittreding van politiemensen", aldus Koenen.
De politie dreigde met een grote actie als er geen akkoord zou worden bereikt. Er zou dan alleen bij grote nood worden uitgerukt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid wilde de actie via de rechter voorkomen. Dat maakt het kort geding nu overbodig.
Eerder voerde de politie actie voor een betere cao. Zo legden agenten begin deze maand cordons aan bij Utrecht Centraal tijdens de actie #gevarenzone, waarmee ze steun van het publiek vroegen voor een betere cao.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.