Lindsey's Visspeciaalzaak verkoopt beste haring in provincie Utrecht

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Voor de beste haring in de provincie Utrecht moet je in Wijk bij Duurstede zijn. En om nog iets specifieker te zijn, bij Lindsey's Visspeciaalzaak. De winkel is namelijk de regionale winnaar van de Nationale Haringtest.
Dat is zojuist bekend gemaakt in Utrecht, waar de prijs is uitgereikt. Dit jaar werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

OPVOLGER AD

Zij hebben het stokje overgenomen van het AD. De krant organiseerde de verkiezing altijd, maar stopte daarmee toen er kritiek kwam op de keiharde recensies en mogelijke belangenverstrengeling bij de testen. Niet alleen bij de haring ging het mis, ook de oliebollentest en de patattest werden opgeheven.

VERANDERINGEN

Eén ding valt meteen bij de nieuwe verkiezing. Dit jaar is er geen landelijke winnaar gekozen. Volgens de twee organisatoren heeft dat een goede reden: "Een bewuste keuze vanwege de grote regionale smaakvoorkeuren en de verschillen in consumptiewijze."
Door uit iedere provincie één winnaar aan te wijzen, hopen de organisatoren dat de verschillen in consumptiewijze en de regionale smaakvoorkeuren beter tot hun recht komen.
Een jury is er ook niet meer, legt Karel van den Heuvel van de VNV uit. "In de eerste ronde was de online verkiezing, waarbij mensen uit het hele land konden stemmen op hun favoriete visspecialist. Daar zijn uiteindelijk 48 finalisten uit overgebleven. Die hebben we bezocht op locatie, met een enqueteur van een onafhankelijk onderzoeksbureau. Die heeft de smaaktest afgenomen bij de consumenten."
Het zijn die consumenten die Lindsey's Visspeciaalzaak tot beste van de provincie hebben uitgeroepen. Vooral de smaak van de haring en manier waarop hij schoongemaakt werd vielen in positieve zin op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.