RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Celstraffen geëist tegen verdachten ramkraak ICI Paris in Leidsche Rijn

1/2
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geŽist tegen de beide verdachten van de ramkraak op het filiaal van ICI Paris XL in Leidsche Rijn. De winkel was net geopend maar al twee keer doelwit van een ramkraak.

Amine L. (26) en Nassim M. (17) worden alleen van de tweede ramkraak verdacht, die plaatsvond op 31 mei jongstleden. De winkel had al maatregelen getroffen na de eerste ramkraak. Zo stonden er onder meer betonblokken voor de winkel. Omdat ze nog niet vast stonden, konden de blokken makkelijk aan de kant geschoven worden.

 Het nieuwe filiaal in Leidsche Rijn was twee keer slachtoffer van een ramkraak Het nieuwe filiaal in Leidsche Rijn was twee keer slachtoffer van een ramkraak | Foto: Koen Laureij

ONGELOOFWAARDIG

Na de kraak werd het duo†al snel†aangehouden bij de Waterlinieweg. Ze bevonden zich vlak bij de gecrashte vluchtauto. Nassim was gewond, Armine lag even verderop in de bosjes. Die laatste verklaarde tijdens de zitting dat hij daar toevallig zat. Hij is niet betrokken bij de ramkraak, zo zegt hij zelf. Een verklaring over waarom hij in de bosjes lag, had hij echter niet. "Dat ging anderen niets aan", had hij gezegd. Het OM vindt dat ongeloofwaardig.

Tegen Amine†is 15 maanden onvoorwaardelijke celstraf geŽist. Nassim, die minderjarig is, hoorde negen maanden cel eisen, waarvan vijf voorwaardelijk.

Beide verdachten zitten in voorarrest. De uitspraak volgt over twee weken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht