Celstraffen geëist tegen verdachten ramkraak ICI Paris in Leidsche Rijn

© Koen Laureij
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist tegen de beide verdachten van de ramkraak op het filiaal van ICI Paris XL in Leidsche Rijn. De winkel was net geopend maar al twee keer doelwit van een ramkraak.
Amine L. (26) en Nassim M. (17) worden alleen van de tweede ramkraak verdacht, die plaatsvond op 31 mei jongstleden. De winkel had al maatregelen getroffen na de eerste ramkraak. Zo stonden er onder meer betonblokken voor de winkel. Omdat ze nog niet vast stonden, konden de blokken makkelijk aan de kant geschoven worden.
Het nieuwe filiaal in Leidsche Rijn was twee keer slachtoffer van een ramkraak
Het nieuwe filiaal in Leidsche Rijn was twee keer slachtoffer van een ramkraak © Koen Laureij

ONGELOOFWAARDIG

Na de kraak werd het duo al snel aangehouden bij de Waterlinieweg. Ze bevonden zich vlak bij de gecrashte vluchtauto. Nassim was gewond, Armine lag even verderop in de bosjes. Die laatste verklaarde tijdens de zitting dat hij daar toevallig zat. Hij is niet betrokken bij de ramkraak, zo zegt hij zelf. Een verklaring over waarom hij in de bosjes lag, had hij echter niet. "Dat ging anderen niets aan", had hij gezegd. Het OM vindt dat ongeloofwaardig.
Tegen Amine is 15 maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist. Nassim, die minderjarig is, hoorde negen maanden cel eisen, waarvan vijf voorwaardelijk.
Beide verdachten zitten in voorarrest. De uitspraak volgt over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.