Automobilisten opgelet: drukte rond Rhenen door werkzaamheden viaduct

© RTV Utrecht
RHENEN - Automobilisten bij Rhenen kunnen vanaf vandaag rekening houden met nog meer vertraging. De provincie breekt het viaduct bij de Grebbeweg open voor wegwerk. Rhenen staat bekend om zijn drukke spitsuren. Voor de Rijnbrug staan al dagelijks lange files.
"Bij inspecties is geconstateerd dat er lekkages in de brug zitten waardoor er regenwater naar binnen kan dringen. Daarnaast is het asfalt toe aan vervanging en omdat allemaal in één keer te repareren moet de weg zes dagen worden afgesloten", aldus Paul Driegen, verkeersdeskundige bij de Provincie Utrecht.

ONDERNEMERS

Winkeliers in Rhenen zitten er totaal niet op te wachten en spreken van een doemscenario. "Normaliter is het al ontzettend druk rond de spitstijden bij de Rijnbrug en sta je vast tussen 16.00 uur en 18.00 uur. En nu het viaduct eruit gaat, gaat dat voor veel onrust zorgen en veel gedoe", concludeert Cornelis Mostert van de Ondernemersverening in Rhenen.
Ondernemers niet blij met afsluiting viaduct

BUREN

Aan de andere kant van de provinciegrens, in Gelderland, wordt ook al aan de weg gewerkt. Dat maakt de chaos volgens de ondernemers compleet. Mostert: "Het is en en. En de weg van Rhenen naar Wageningen en het viaduct er nog eens uit. Dus je sluit het helemaal af eigenlijk."
De provincie Utrecht doet de werkzaamheden bewust tegelijk met Gelderland, zodat de periode van overlast zo kort mogelijk is. De ondernemers snappen dat, maar ze snappen niet waarom er juist voor deze drukke periode is gekozen.
Driegen: "De zomerperiode was niet meer haalbaar. De provincie Gelderland had aanbestedingszaken lopen waardoor het niet meer lukte om in de periode van de zomervakantie dingen geregeld te krijgen."

OPENBAAR VERVOER

De provincie hoopt dat mensen tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. Bussen kunnen namelijk ten alle tijden doorrijden. Dat is zo afgesproken met alle betrokken partijen.
De werkzaamheden aan het viaduct moeten zaterdag afgerond zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.