'Levend zelfportret' van Utrecht op catwalk vernieuwde Jaarbeursplein

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Bekende en onbekende Utrechters hebben vandaag over een zestig meter lange catwalk gelopen op het Jaarbeursplein. Niet om mode te presenteren, maar om hun "unieke verhaal" te vertellen. Het evenement luidde de opening in van het verbouwde Jaarbeursplein.
De catwalkshow was "een levend zelfportret van de stad Utrecht", aldus organisator Basis voor Actuele Kunst (BAK). Onder de naam 'What Is the City but the People?' wil de organisatie Utrechters in het zonnetje zetten. "Want niet alleen gebouwen maken de stad, juist de mensen die er wonen en werken geven de stad haar unieke gezicht." Het idee is gebaseerd op een soortgelijke catwalk, die vorig jaar in Manchester werd georganiseerd.
De deelnemers werden op de catwalk geïntroduceerd met muziek, foto's en korte teksten, gemaakt door een componist, een fotograaf en een schrijver die alle drie ook uit Utrecht komen. De catwalk was voor alle inwoners van de stad, zoals de 13-jarige SkateKeet, mantelzorgers, een boekverkoper, rapper Bonsjef, ijsmaker Roberto Coletti, een activist, een filosoof, dichter Ruben van Gogh, een lerares en nieuwe talenten van DOX, het huis voor jong podiumtalent.
Dit programma was ook live te zien via RTV Utrecht en UStad, van 13.00 tot 14.30 uur. Zondag is de herhaling te zien op UStad van 14.00 tot 15.30 uur.
De regenboogvlag werd gezwaaid vanaf de catwalk.
De regenboogvlag werd gezwaaid vanaf de catwalk. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel maakte foto's vanaf het Jaarbeursplein.
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel maakte foto's vanaf het Jaarbeursplein. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Jong en oud liep over de catwalk.
Jong en oud liep over de catwalk. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.